Tallrikslax med brynt smör

Tillaga färsk lax i tunna skivor direkt på varma tallrikar. Enkelt och gott som förrätt till påskmiddagen.

25 mars 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g färsk laxfilé
  • 50 g parmesanost, hyvlad
  • 1 msk gräslök, hackad
  • 0,5 citron, zest + 4 citronklyftor
  • 74 g smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Ställ in 4 tallrikar som tål värme i ugnen i 15 minuter så att de blir genomvarma.
  2. Skiva laxfilén riktigt tunt.
  3. Ta ut tallrikarna ur ugnen och lägg ut laxskivorna tunt över hela tallrikarna medan de är heta. Bryn smöret nötbrunt och slå det genast över laxskivorna.
  4. Strö över hyvlad parmesan, gräslök och citronzest.
  5. Servera genast med citronklyftor samt eventuellt kokt färskpotatis eller knäckebröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept