Sigrids dumplings med räkor och fläskfärs

Sigrid Báránys recept på asiatiska dumplings, ångkokta degknyten fyllda med räkor och fläskfärs.

Om du inte vill ha med de trådiga fibrerna från ingefäran så kan du finriva den och bara pressa ur saften ur nystanet som bildas.
Du kan även utesluta räkorna samt använda nötfärs istället för fläskfärs.

20 februari 2013
Visa mer

Du behöver

Dumplings

  • Färdiga wontonark, finns i asiatiska butiker
  • 1 morot
  • 2 salladslökar
  • 4 bird's eye chili (eller piri-piri eller helt vanlig röd chili)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g fläskfärs
  • Färsk ingefära
  • 150 g råa räkor, skalad vikt
  • 1 huvud isbergssallad eller kinakål

Dippsås

  • Ljus soja (tamari eller japansk)
  • Fisksås
  • 3 lime
  • Färsk mynta
  • Färsk koriander
  • Strösocker

Gör så här

  1. Dumplings
    Finhacka ingredienserna till fyllningen och blanda.
  2. Fukta kanterna på wontonarken. Lägg en liten klick fyllning i mitten och vik ihop till ett litet paket. Nyp åt i kanten så att det håller.
  3. Lägg salladsblad i botten på en ångkokare av bambu som du penslat med lite matolja.
  4. Koka upp en vid kastrull med vatten och placera ångkokaren med dumplings ovanpå. Tillaga i ca 15 minuter.
  5. Dippsås
    Blanda ihop ingredienserna till dippsåsen och servera till dina ångkokta dumplings.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept