Carpaccio på färska pilgrimsmusslor

30 min
4
30 min
4

Du behöver

  • 12 st färska pilgrimsmusslor
  • 2 tsk soja
  • 2 tsk pressad citron
  • 2 tsk neutral matolja (inte olivolja)

Tomatsallad

  • 10 st körsbärstomater
  • 2 st plommontomater
  • 1 cm färsk ingefära
  • 0,5 st citron, fint rivet eller hackat zest
  • 1-2 tsk pressad citron eller lime
  • salt efter smak

Soja- och ingefärsmajonnäs

  • 1 st äggula
  • 0,5 st äggvita
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk soja
  • 1 cm ingefära, fint hackad eller mortlad (finhacka då först för att undvika långa fibrer)
  • 1,5 dl neutral matolja

Till garnering

  • 1 dl ärtskott, avskurna (använd bara biten med blad)

Gör så här

  1. Skiva pilgrimsmusslorna så tunt som möjligt och lägg dem på ett stort fat.
  2. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och droppa dem över musslorna. Låt dra medan du gör salladen.
  3. Tomatsallad
    Skala tomaterna genom att skära ett litet snitt i botten, doppa dem i kokande vatten i några sekunder och sedan dra av skalet.
  4. Kärna ur tomaterna och skär dem i små kuber, strimla ingefäran riktigt tunt.
  5. Blanda alltihop med citronsaft och zest och smaka av med salt.
  6. Soja- och ingefärsmajonnäs
    Lägg alla ingredienser till majonnäsen i ett mixerglas, sätt ned mixerstaven i botten och dra sakta uppåt med mixern igång.
  7. Smaka av med soja, vinäger och ingefära – smaken ska vara kraftig.
  8. Vid servering
    Lägg upp musselskivorna på fyra tallrikar, till exempel omlott i en cirkel med en skopa tomatsallad i mitten och små klickar av majonnäsen runtom.
  9. Garnera salladen med ärtskott.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept