Markus Aujalays pilgrimsmusslor

Markus Aujalays pilgrimsmusslor

Pilgrimsmusslor med majonnäs gjord på musslornas egen romsäck. Servera i musselskalen och toppa med en sallad på gurka och grönt äpple.

27 februari 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 12 färska pilgrimsmusslor, rensade med romsäcken kvar
  • Olja och smör till stekning
  • Salt och peppar

Majonnäs

  • Romsäckarna från musslorna
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk vatten
  • Några stänk champagnevinäger
  • 1,5 dl neutral olja
  • Salt och peppar

Äpple- och gurksallad

  • En liten bit gurka, skalad och skuren i små tärningar
  • 1 grönt äpple, skalat och skuret i små tärningar
  • 2 msk neutral olja
  • 1-2 msk citronsaft
  • Salt och peppar

Till garnering

  • Stekta brödsmulor
  • Vattenkrasse

Gör så här

  1. Majonnäs
    Sjud romsäckarna i saltat vatten 20 sekunder. Lägg i en kannmixer med äggula, vinäger, dijonsenap, vatten och mixa slätt.
  2. Tillsätt olja droppvis och sedan i en tunn stråle tills det blir en tjock majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
  3. Pilgrimsmusslor
    Stek pilgrimsmusslorna i olja och smör ca 1 minut på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  4. Äpple- och gurksallad
    Blanda gurka, äpple, citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg lite rommajonnäs i varje skal. Lägg på en mussla med äpple- och gurksallad i varje skal (eller assiett) och garnera med vattenkrasse. Strö över krasse och stekta brödsmulor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept