Pilgrimsmussla med tryffelmajonnäs

Pilgrimsmussla med tryffelmajonnäs
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 1-2 färska pilgrimsmusslor i skal/ person

Tryffelmajonnäs

  • 3 st ägg
  • 4 dl rapsolja
  • färsk tryffel eller tryffelojla
  • citron
  • salt efter smak
  • peppar efter smak

Gör så här

  1. Ta ut pilgrimsmusslorna ur skalet och rensa dem.
  2. "Slå" en majonnäs, det vill säga montera försiktigt ner olja i äggulor.
  3. Montera därefter ner färskriven tryffel, lite citron samt salt och peppar efter smak i majonnäsen.
  4. Salta och peppra pilgrimsmusslorna efter smak och stek dem därefter i lite smör och olja på hög värme i cirka 15 sekunder på varje sida. Servera musslorna i sitt skal.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept