Sveriges mästerkock: Risotto

Gorgonzolarisotto
Foto: Tia Borgsmidt och Ove Lindfors

Laga en riktigt god och krämig italiensk risotto i helgen. Du kan variera din risotto med kyckling, svamp eller varför inte salsiccia? Mums!

Risotto är perfekt och festlig mat att bjuda på! Visserligen tar den en stund att laga, men det är enkelt och du kan umgås med dina gäster under tiden du rör ihop din risotto. Dofterna från grytan kommer verkligen att sätta fart på aptiten så se till att ni har något att mumsa på. 

Det finns några enkla knep för att få risotton perfekt:

  • Se till att riset inte blir helt genomkokt. För att få den rätta balansen mellan krämighet och tuggmotstånd behöver riset ha lite kärna kvar.
  • Rör om kontinuerligt, det är värt det i slutändan.
  • Om du använder en gryta med tjock botten blir värmen mer jämnt fördelad.
  • Sist, men inte minst, tålamod är risottons bästa vän
Nedan hittar du bra recept på risotto, hoppas att du hittar en ny favorit!

Laga en god risotto