Svenska köttbullar

Svenska köttbullar
Foto: TV4

Det finns otaliga recept köttbullar. Det här är lite ovanligt eftersom det innehåller tomatpuré.

24 mars 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl kaffegrädde
  • 800 g blandfärs
  • salt och peppar
  • 1 ägg
  • 1 stor gul lök, finriven
  • 2 rågade msk tomatpuré

Gör så här

  1. Låt ströbrödet svälla i grädden 5 minuter och blanda sedan i färs, salt och peppar. Tillsätt ägget, löken och tomatpurén. Rör om väl. Ställ färsen i kylen 20 – 30 minuter.
  2. Blöt händerna i kallt vatten och forma fina, runda köttbullar. Lägg dem på ett bakpapper. 3. Hetta upp matfett i en stekpanna. Stek bullarna på medelvärme och skaka pannan då och då så att bullarna blir runda. Om du steker många kan du lägga över dem i ugnsform och låta den stå i 150° så att de håller sig varma.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept