Svensk wienerschnitzel

Svensk wienerschnitzel
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Svensk wienerschnitzel

12 ingredienser

En äkta österrikisk wienerschnitzel serveras med bara en citronklyfta. Här i Sverige blev det vanligt på krogen att servera schnitzlar med ett garnityr av citron, ansjovis och kapris. Stekt potatis och gröna ärter är också populära tillbehör.

Ingredienser

portioner
  • 4 tunna skivor kalvinnanlår
  • salt
  • vitpeppar
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • smör, att steka i

Garnityr:

  • 4 citroner, skivor
  • 4 ansjovisfiléer
  • 2 msk kapris

Till servering:

  • potatis, stekt
  • gröna ärtor

Gör så här

  1. Vira ansjovisfiléerna kring 1/2 msk kapris ovanpå varje citronskiva. Ställ kallt.
  2. Banka ut skivorna av kalvinnanlår och krydda dem med salt och peppar. Panera dem, först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
  3. Hetta upp matfett och stek schnitzlarna gyllengula 3 minuter på var sida. Dekorera med citronskivorna och servera genast.