Svensk wienerschnitzel

Svensk wienerschnitzel
Foto: TV4

En äkta österrikisk wienerschnitzel serveras med bara en citronklyfta. Här i Sverige blev det vanligt på krogen att servera schnitzlar med ett garnityr av citron, ansjovis och kapris. Stekt potatis och gröna ärter är också populära tillbehör.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 4 tunna skivor kalvinnanlår
  • salt och malen vitpeppar
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • smör att steka i
  • Garnityr:
  • 4 citronskivor
  • 4 ansjovisfiléer
  • 2 msk kapris

Till servering:

  • stekt potatis
  • gröna ärter

Gör så här

  1. Vira ansjovisfiléerna kring 1/2 msk kapris ovanpå varje citronskiva. Ställ kallt.
  2. Banka ut skivorna av kalvinnanlår och krydda dem med salt och peppar. Panera dem, först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
  3. Hetta upp matfett och stek schnitzlarna gyllengula 3 minuter på var sida. Dekorera med citronskivorna och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept