Svensk wienerschnitzel

Svensk wienerschnitzel
Foto: TV4

En äkta österrikisk wienerschnitzel serveras med bara en citronklyfta. Här i Sverige blev det vanligt på krogen att servera schnitzlar med ett garnityr av citron, ansjovis och kapris. Stekt potatis och gröna ärter är också populära tillbehör.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 tunna skivor kalvinnanlår
  • salt och malen vitpeppar
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • smör att steka i
  • Garnityr:
  • 4 citronskivor
  • 4 ansjovisfiléer
  • 2 msk kapris

Till servering:

  • stekt potatis
  • gröna ärter

Gör så här

  1. Vira ansjovisfiléerna kring 1/2 msk kapris ovanpå varje citronskiva. Ställ kallt.
  2. Banka ut skivorna av kalvinnanlår och krydda dem med salt och peppar. Panera dem, först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
  3. Hetta upp matfett och stek schnitzlarna gyllengula 3 minuter på var sida. Dekorera med citronskivorna och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept