Svensk kalops

Svensk kalops
Foto: TV4

Mat som värmer och mättar en kulen dag. Laga den gärna dagen innan, den blir bara godare av att stå till sig.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg nötkött
  • 5 korn vitpeppar
  • 5 korn kryddpeppar
  • 1 st lagerblad
  • 3-4 msk vetemjöl
  • 2 st stora morötter, skivade
  • 2 st gula lökar, i klyftor
  • 1 tärning nötbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 dl vatten
  • salt

Gör så här

  1. Skär köttet i lagom stora bitar och bryn det runtom. Lägg i gryta, strö över mjöl och vänd runt. Tillsätt kryddor och grönsaker, smula ner buljongen och slå på hälften av vattnet.
  2. Koka sakta under lock cirka 1-1 1/2 timma. Späd med mera vatten under tiden och smaka av med kryddor. Servera med pressad potatis och inlagda rödbetor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept