I samarbete med Kung Markatta

Svart thairisotto med pumpa och kokos

60 m
4
Kung Markatta Svart thairisotto med pumpa och kokos
Foto: Lina Abrahamsson
60 m
4

Du behöver

  • 3 dl Kung Markatta svart thairis
  • 1 msk Kung Markatta kokosolja Virgin
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 0,5 röd spansk peppar, finhackad
  • 400 g butternutpumpa, skalad och tärnad
  • 1 tärning Kung Markatta grönsaksbuljong
  • 4-5 dl vatten
  • 1 burk Kung Markatta kokosmjölk
  • salt
  • 1 ekologisk citron, skalet
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 70 g färsk spenat

Gör så här

  1. Skölj riset och fräs det i kokosoljan tillsammans med schalottenlök, vitlök, spansk peppar och pumpa. Tillsätt buljongtärning och hälften av vattnet.
  2. Låt allt småputtra och späd eftersom vätskan kokat in med resterande mängd vatten samt kokosmjölk. Låt risotton puttra ca 30-35 minuter eller tills riset känns lagom kokt.
  3. Smaka av med salt och citronskal. Tillsätt parmesanosten och rör om.
  4. Fördela spenat på tallrikar eller på ett stort fat, lägg på risotton och toppa gärna med lite extra parmesanost samt hackad spansk peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Kung Markatta

Fler goda recept

Fler från Kung Markatta

Visa alla recept från Kung Markatta