Svart ris med ingefärsmarinerad lax och avokado

30 m
4
Svart ris med ingefärsmarinerad lax och avokado
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

  • 3 dl svart ris
  • 500 g salmalax eller fröyalax
  • 3 msk japansk soja
  • 1 tumstor bit ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk ljust muscovadosocker
  • 0,5 gurka
  • 1 bunte rädisor
  • 0,5 msk sesamolja
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • salt
  • 2 avokado
  • 1 färsk röd chili
  • 2 salladslökar
  • 100 g machesallad

Gör så här

  1. Koka svart ris enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Blanda soja, ingefära, vitlök, och muscovadosocker i en bunke tills sockret löst sig. Skär lax i tärningar och lägg i marinaden.
  3. Skala och kärna ur gurkan. Skär i munsstora bitar och dela rädisor i kvartar. Lägg i en bunke. Blanda sesamolja, risvinäger och strösocker med en nypa salt. Häll över grönsakerna, strö över sesamfrön och blanda runt. Låt stå.
  4. Skär avokado, chili och salladslök i skivor.
  5. Lägg ris i 4 djupa tallrikar. Lägg machesallad, den krispiga gurk-och rädissalladen, avokado samt marinerad lax på toppen. Strö över salladslök och chili. Servera genast!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept