Svampwok med gnocchi

Svampwok med gnocchi
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Svampwok med gnocchi

11 ingredienser

Till den här rätten har vi använt en blandning av champinjoner och kantareller. Ta den svamp du tycker är godast.

Ingredienser

portioner
  • 4 potatisar
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 280 g wokgrönsaker
  • 160 g svamp
  • 0,5 salladskål
  • 2 msk kinesisk soja
  • salt
  • vitpeppar
  • olja, att woka i

Gör så här

  1. Gnocchi: Koka och mosa potatisen. Blanda mjöl, salt och ägg i moset. Rör ihop till en deg. Rulla till en längd och dela längden i små bitar. Nyp ihop gnocchin med en gaffel. Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i gnocchin och koka i ett par minuter. Färsk pasta får inte koka för länge. När de flyter upp till ytan, är gnocchin klar.
  2. Woka gnocchin hastigt. Ta upp den och håll den varm.
  3. Strimla salladskålen och woka den. Häll i wokgrönsakerna och avsluta med svampen. Krydda med soja, salt och peppar. Lägg på gnocchin och servera genast.