Svampwok med gnocchi

Svampwok med gnocchi
Foto: TV4

Till den här rätten har vi använt en blandning av champinjoner och kantareller. Ta den svamp du tycker är godast.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 potatisar
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 280 g wokgrönsaker
  • 160 g svamp
  • 0,5 huvud salladskål
  • 2 msk kinesisk soja
  • salt och malen vitpeppar
  • olja att woka i

Gör så här

  1. Gnocchi: Koka och mosa potatisen. Blanda mjöl, salt och ägg i moset. Rör ihop till en deg. Rulla till en längd och dela längden i små bitar. Nyp ihop gnocchin med en gaffel. Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i gnocchin och koka i ett par minuter. Färsk pasta får inte koka för länge. När de flyter upp till ytan, är gnocchin klar.
  2. Woka gnocchin hastigt. Ta upp den och håll den varm.
  3. Strimla salladskålen och woka den. Häll i wokgrönsakerna och avsluta med svampen. Krydda med soja, salt och peppar. Lägg på gnocchin och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept