Svamprulle

Svamprulle
Foto: TV4

Till den här läckra förrätten går det bra att använda vilken svamp som helst. Antingen har du egenhändigt plockad svamp eller så kan du ta svamp från grönsaksdisken. Gott till är den heta pepparrotsdressingen.

9 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 bitar mjukt tunnbröd
  • bordsmargarin
  • 250 g färsk svamp
  • 0,5 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk svensk senap
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • salt och malen vitpeppar
  • Dressing:
  • 2 msk majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 1 tsk svensk senap
  • salt och malen vitpeppar
  • 2-4 tsk färskriven pepparrot

Till servering:

  • friséesallat
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 tomat
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Dressing: Blanda samman majonnäs, gräddfil, senap, salt och peppar. Ställ svalt till servering. Skala och riv pepparroten och rör ner den rivna pepparroten precis före servering.
  2. Skala och finhacka löken. Ansa och hacka svampen. Lägg den i kall stekpanna och sätt på värmen. Låt svampen svettas i måttligt varm panna tills vätskan kokat bort. Öka värmen och lägg i smöret. Fräs en stund och tillsätt den hackade löken. Fräs tills löken fått vacker färg. Pressa då ner vitlöken, rör ner senapen och krydda med paprika, salt och peppar.
  3. Bre tunnbröden med bordsmargarin. Fördela svampblandningen på bröden och rulla ihop tätt. Skär snett över varje rulle med en vass kniv. Skala och strimla rödlöken. Skär tomaten i tunna klyftor. Fördela sallaten på fyra assietter. Lägg på lök och tomat. Ställ på svamprullarna och garnera med timjan. Servera dressingen till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept