Svamprisotto med örtbakad kycklingfilé

Svamprisotto med örtbakad kycklingfilé
Foto: TV4

Kycklingfilé ska tillagas med varsamhet, annars blir den lätt torr. Genom att bryna den och sedan eftersteka den i ugnen bevarar man saftigheten. Servera kycklingen med risotto och grönsaker. Till den här rätten kan du använda kantarell, champinjon eller blandsvamp.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • Marinad:
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad körvel
  • 1 tsk finhackad persilja
  • 1 tsk torkad timjan
  • Risotto:
  • 1 gul lök
  • 6 dl avorioris
  • 10 dl hönsbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 50 g riven parmesanost
  • olivolja
  • salt och malen vitpeppar
  • ca 200 g färsk svamp

Gör så här

  1. Marinad: Hacka persiljan fint. Blanda olivolja med basilika, körvel, persilja och timjan och marinera kycklingen i ca 30 minuter.
  2. Risotto: Hetta upp buljongen. Skala och finhacka löken och fräs det mjukt i oljan. Blanda ner riset och låt det fräsa en stund, slå sedan på vinet och rör om tills det kokat in. Sänk värmen och tillsätt buljong, lite i taget under omrörning. Låt koka upp och sjud sedan under lock i 20 minuter. Rör om då och då. Fräs svampen och blanda ner den. Ta bort kastrullen från värmen, vänd ner parmesanost och krydda med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 175°. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Bryn dem lätt i en stekpanna och ugnsstek dem sedan i 12–15 minuter tills kycklingen är genomstekt. Håll varm och skiva upp precis före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept