Svamprisotto med örtbakad kycklingfilé

Svamprisotto med örtbakad kycklingfilé
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Svamprisotto med örtbakad kycklingfilé

15 ingredienser

Kycklingfilé ska tillagas med varsamhet, annars blir den lätt torr. Genom att bryna den och sedan eftersteka den i ugnen bevarar man saftigheten. Servera kycklingen med risotto och grönsaker. Till den här rätten kan du använda kantarell, champinjon eller blandsvamp.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer

Marinad:

  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad körvel
  • 1 tsk persilja, finhackad
  • 1 tsk torkad timjan

Risotto:

  • 1 gul lök
  • 6 dl avorioris
  • 10 dl hönsbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 50 g parmesanost, riven
  • olivolja
  • salt
  • vitpeppar
  • ca 200 g svamp

Gör så här

  1. Marinad: Hacka persiljan fint. Blanda olivolja med basilika, körvel, persilja och timjan och marinera kycklingen i ca 30 minuter.
  2. Risotto: Hetta upp buljongen. Skala och finhacka löken och fräs det mjukt i oljan. Blanda ner riset och låt det fräsa en stund, slå sedan på vinet och rör om tills det kokat in. Sänk värmen och tillsätt buljong, lite i taget under omrörning. Låt koka upp och sjud sedan under lock i 20 minuter. Rör om då och då. Fräs svampen och blanda ner den. Ta bort kastrullen från värmen, vänd ner parmesanost och krydda med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 175°. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Bryn dem lätt i en stekpanna och ugnsstek dem sedan i 12–15 minuter tills kycklingen är genomstekt. Håll varm och skiva upp precis före servering.