Svamprisotto med kyckling och inlagd lök

30 m
2
Svamprisotto med  kyckling och inlagd lök
Foto: Filip Poon
30 m
2

Du behöver

Risotto:

  • 1 dl aborioris
  • 0,5 gul lök
  • 1 dl vitt vin
  • 1 l varm kycklingbuljong
  • 2 msk torkad karl johan-svamp
  • 200 g valfri svamp
  • 2 msk smör
  • 50 g parmesan, riven
  • salt

Kyckling

  • 2 kycklingbröst
  • olja
  • salt

Inlagd lök

  • 0,5 silverlök
  • 1 msk ättika 12 %
  • 2 msk socker
  • 3 msk vatten

Garnering

  • persilja

Gör så här

  1. Skiva silverlöken. Blanda ättika socker och vatten, ha i silverlöken, pressa och ställ åt sidan.
  2. Häll ca 2 dl kokande vatten på den torkade svampen, vänta 5 min, krama ur och ställ åt sidan (OBS spara vätskan svampen låg i).
  3. Sätt ugnen på 130 grader. Salta och olja in kycklingen, bryn på båda sidorna i en het stekpanna, ställ in ugn tills filéerna har en innertemperatur på 63 grader, ta ut och låt vila.
  4. I en kastrull, svetta finhackad gul lök på mediumvärme i ca 3 min. På med vinet och låt puttra i ca 2 min. I med riset och rör ordentligt. Mata risotton med vätskan som den torkade svampen gav, fortsätt sen mata risotton med 1 dl buljong var fjärde min. Detta tar ca 20 min. Rör om regelbundet.
  5. Stek all svamp och blanda i den i risotton.
  6. När risottoriset har ett litet tuggmotstånd kvar, ha i riven parmesan och smör, rör om. Om det behövs, mata risotton lite till. Risotton ska vara som lava, lite rinnig men fortfarande glansig och len i konsistensen.
  7. Servera direkt tillsammans med kycklingen, den inlagda löken och lite hackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept