Svamplycka med proffsen

Svamplycka med proffsen

Svampexperten Pelle Holmberg och kocken Jens Linder har tillsammans skrivit Svamplycka - en bok om Sveriges bästa matsvampar och hur man får användning för dem i 60 utsökta svamprätter. Här nedan hittar du tio härliga recept från boken.

Om boken Svamplycka
Ordet svamplycka är det första man tänker på när Pelle Holmberg, engagerad svampexpert, och Jens Linder, kunnig kock, pratar svamp. Här har två verkliga kännare på området – ett par äkta gourmeter i gummistövlar – tillsammans skrivit en bok om Sveriges bästa matsvampar och hur man får användning för dem i 60 utsökta svamprätter.

Svamplycka består av ett fyrtiotal svampporträtt av allt från försommarens vårmusseron och högsommarens strävsoppar till höstens stolt fjällskivling och vinterns ostronskivling. Här får du lära dig vilken säsong just din favoritsvamp tillhör, hur du känner igen de olika matsvamparna, hur du tar hand om dina plockade svampar, hur du förvarar dem och hur du tillagar varje sort på bästa sätt.

Boken är illustrerad med fantastiska bilder på svampar, mat och natur. Så ut i skogen och upplev sann svamplycka!

Svamplycka