Svampgratinerade färsbiffar

Svampgratinerade färsbiffar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Svampgratinerade färsbiffar

19 ingredienser

Har du kantareller hemma? Stuva dem till färsbiffarna!

Ingredienser

portioner
  • 400 g blandfärs
  • salt
  • peppar
  • 1 gul lök, riven (liten)
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk dijonsenap
  • 100 g bacon, strimlat
  • 8-10 körsbärstomater

Stuvning:

  • ca 200 g svamp, skivad eller hackad
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl mellangrädde
  • salt
  • peppar
  • soja
  • ost, riven
  • paprika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda färsen med allt utom bacon och tomater. Forma fyra biffar. Stek dem sakta klara på medelvärme. Lägg på ugnsfat.
  2. Stek baconet och lägg på biffarna. Dela tomaterna och lägg runtom.
  3. Fräs svampen med smöret tills fukten dunstat in. Pudra över mjöl, späd med grädde och krydda. Koka 10 – 15 minuter till en stuvning och smaka av med soja.
  4. Bred stuvningen över biffarna. Strö på lite ost och paprika.
  5. Gratinera högt i ugnen tills de har fin färg. Kokt pressad potatis till.