Svampgratinerad fläskkarré med grönsaker

Svampgratinerad fläskkarré  med grönsaker
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Svampgratinerad fläskkarré med grönsaker

10 ingredienser

Lättlagat och gott. Karrén brukar vara saftigare än kotletten.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor fläskkarré
  • 200 g svampstuvning
  • 2 msk mjölk
  • ca 75 g ost, riven
  • paprikapulver
  • salt
  • peppar

Tillbehör:

  • potatis, stekt
  • 2 tomater, klyftade
  • 250 g haricots verts

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°.
  2. Krydda köttet med salt och peppar och lite paprikapulver och stek på båda sidor. Lägg över i en smord ugnsform.
  3. Förväll bönorna i lättsaltat vatten och lägg dem runt köttet. Rör ut stuvningen med mjölken och bred den över köttet. Strö på osten och pudra paprika över. Gratinera i ugnen tills osten fått färg. Garnera med tomatklyftor och servera med stekt potatis.