Svampfyllda oxrulader med gräddsås

Svampfyllda oxrulader med gräddsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Svampfyllda oxrulader med gräddsås

16 ingredienser

Oxrulader är en svensk klassiker! Här med champinjonfyllning.

Ingredienser

portioner
  • 8 tunna skivor nötinnanlår à 100 g
  • salt
  • vitpeppar
  • smör, att bryna i

Fyllning:

  • 0,5 dl ströbröd
  • 150 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 ägg

Gräddsås:

  • 3 dl köttbuljong
  • 2 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk kinesisk soja
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Ansa och finhacka champinjonerna och skala och hacka löken fint. Fräs champinjoner och lök i smör. Vispa upp ägget i en skål och blanda ner ströbröd, champinjoner, lök, salt och peppar. Arbeta ihop till en massa.
  2. Fördela fyllningen på köttskivorna, rulla ihop dem och bind om med garn eller stick in en tandpetare. Bryn ruladerna runt om, krydda med salt och peppar och lägg över dem i en gryta. Pudra över mjölet, häll på buljong och grädde och tillsätt soja, salt och peppar. Koka upp och koka sakta under lock tills köttet är mört ca 45 minuter.
  3. Ta bort snöret eller tandpetarna från köttet och servera ruladerna med kokta grönsaker. Vi valde blomkål, brysselkål och morötter. Kokt potatis eller ris passar bra till.