Svampfyllda krustader

Svampfyllda krustader
Foto: TV4

Efter en tur i svampskogen (eller till grönsaksavdelningen i butiken) kan du under svampsäsongen bjuda på den lätt frasiga klassikern med sitt lena innehåll.

13 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 150 g färsk svamp
  • 2 tsk smör
  • salt och malen vitpeppar
  • 20 krustader

Stuvning:

  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl grädde
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Borsta svampen noga och tärna den. Lägg den i kall panna, hetta upp och fräs tills vätskan kokat bort. Lägg i smöret och fräs svampen. Krydda med salt och peppar.
  2. Fräs mjöl och smör, tillsätt grädde och rör tills stuvningen är slät. Låt koka upp, sänk värmen och sjud på svag värme i 3-5 minuter. Tillsätt svampen.
  3. Fyll krustaderna och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept