Svampfylld squash

Svampfylld squash
Foto: TV4

En god och smal grön rätt, som även kan serveras som tillbehör, t.ex. till grillat kött eller kyckling.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 medelstor squash
  • Fyllning:
  • 250 g champinjoner
  • 1,5 msk smör eller olja
  • 1 msk vetemjöl
  • 2-3 dl mjölk
  • lite soja
  • salt och malen vitpeppar
  • ca 3 msk riven lättost

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Dela squashen på längden och gröp ur kärnorna. Salta inuti och vänd den med fruktsidan ner medan stuvningen kokar.
  2. Skiva svampen och fräs den i smör i en kastrull tills all vätska kokat in. Pudra över mjölet och späd med mjölken. Krydda med soja, salt och peppar och låt stuvningen småkoka 15-20 minuter.
  3. Torka av squashhalvorna och lägg dem som båtar på ett ugnsfat. Slå i fyllningen och toppa med ost. Gratinera i nedre halvan av ugnen ca 35 minuter eller tills squashen känns mjuk.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept