Svampfylld paprika

Svampfylld paprika
Foto: TV4

Till den här rätten kan du använda vilken färsk svamp som helst. Allra godast blir den med nyplockade gula kantareller.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 paprikor
  • 1 gul lök
  • 300 g färsk svamp
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl kokta röda linser
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk vatten
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Skölj paprikorna och dela dem på mitten. Kärna ur paprikorna och förväll dem i ca 3 minuter i lättsaltat vatten. Smörj en ugnssäker form.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i olja. Fräs svampen, lägg i löken och pressa ner vitlöken. Tillsätt i linser, tomatpuré, vatten och kryddor. Rör om och låt sjuda några minuter. Vänd ner persiljan.
  3. Ställ de urkärnade paprikorna i formen och fyll med blandningen. Baka i 30-40 minuter i ugnen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept