Svampfylld lammbringa

Svampfylld lammbringa
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Svampfylld lammbringa

23 ingredienser

För hängivna kockar.

Ingredienser

portioner
  • 1-1,5 kg lammbringa, urbenad
  • salt
  • peppar

Fyllning:

  • 200 g lammfärs (eller fläskfärs)
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk gult senapsfrö
  • 1 tsk timjan
  • 1 lagerblad, krossad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 ägg
  • 0,5 dl ströbröd + 0,75 dl vatten
  • 150 g champinjon eller annan svamp, hackade
  • 1 knippe persilja, hackad

Tillbehör:

  • 4 morötter
  • 2 palsternackor
  • 0,5 rotselleri
  • 4 steklökar
  • 8 potatisar
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda fyllningen till en smidig smet. Svampen kan om man så vill fräsas.
  2. Lägg ut bringan och krydda med salt och peppar. Bred ut färsen över, rulla ihop till en fast rulla och bind om med hushållssnöre.
  3. Lägg rullen i en långpanna med tillbehören runtom. Krydda och droppa lite olivolja över. Stek i nedre halvan av ugnen 1 – 1 1/2 tim – till 70° om man använder termometer.
  4. Låt köttet sedan vila ca 15 min innan det skivas.