Svampfylld lammbringa

Svampfylld lammbringa
Foto: TV4
8

Du behöver

  • 1-1,5 kg urbenad lammbringa
  • salt och peppar
  • Fyllning:
  • 200 g lamm- eller fläskfärs
  • salt och peppar
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk Gult senapsfrö
  • 1 tsk timjan
  • 1 krossad lagerblad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 ägg
  • 0,5 dl ströbröd + 3/4 dl vatten
  • 150 g champinjoner eller annan svamp, hackade
  • 1 knippa persilja, hackad

Tillbehör:

  • 4 st morötter
  • 2 st palsternacka
  • 0,5 rotselleri
  • 4 st smålök
  • 8 st potatisar
  • salt och svartpeppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda fyllningen till en smidig smet. Svampen kan om man så vill fräsas.
  2. Lägg ut bringan och krydda med salt och peppar. Bred ut färsen över, rulla ihop till en fast rulla och bind om med hushållssnöre.
  3. Lägg rullen i en långpanna med tillbehören runtom. Krydda och droppa lite olivolja över. Stek i nedre halvan av ugnen 1 – 1 1/2 tim – till 70° om man använder termometer.
  4. Låt köttet sedan vila ca 15 min innan det skivas.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept