Svampfylld gurka med grillad tomat

Svampfylld gurka med grillad tomat
Foto: TV4

Servera även den fyllda gurkan som en vegetarisk varmrätt eller som ett gott tillbehör.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 liten slanggurka
  • ca 100 g champinjoner
  • 75 g mjuk lättost
  • örtsalt och svartpeppar
  • basilikablad, strimlade
  • 0,5 dl matvete eller fullkornsris

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250°. Skär av ändarna på gurkan, dela den på längden och gröp ur kärnhuset. Lägg den i en ugnsform.
  2. Skiva svampen och blanda den med lättost. Krydda med salt, svartpeppar och basilika.
  3. Gratinera ca 10 minuter tills osten fått färg och servera med kokt matvete eller ris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept