Svampfrittata

Svampfrittata
Foto: TV4

En lättlagad och god rätt som passar som både lunch och kvällsmål. Oavsett om du plockat svampen själv eller hittat den i grönsaksdisken är det här ett bra sätt att tillaga den på.

13 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 ägg
  • 4 msk vatten
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 schalottenlökar
  • 200 g svamp, t ex kantareller
  • 1 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl finstrimlad bladpersilja

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar, ställ blandningen åt sidan. Stek svampen i smör i en het panna. Hacka vitlök och schalottenlök och tillsätt det i pannan mot slutet. Salta, peppra och blanda i lite av persiljan.
  2. Smält smöret i en het panna. Stek 4 omeletter på ena sidan, ställ därefter in pannan i ugn under grillelementet i någon minut i stället för att vända omeletterna.
  3. Lägg omeletterna på tallrikarna. Fördela svampen på omeletterna och strö över resterande persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept