Svamp- och risfylld paprika med potatisgratäng

Svamp- och risfylld paprika med potatisgratäng
Foto: TV4

Vegetarisk mat när den är som bäst! När vegomat är riktigt bra, så tänker man inte ens på att det ”bara” är grönsaker utan hur gott det är! Precis så kommer dina gäster säga om detta!

19 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • Potatisgratäng:
  • 1 kg potatis
  • 2,5 dl grädde
  • 2,5 dl mjölk
  • salt och malen svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl riven ost

Fylld paprika:

  • 4 paprikor
  • 4 portioner ris
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 dl ost
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 gul lök

Gör så här

  1. Gratäng: Sätt ugnen på 150°. Skala och skär potatis 1–3 mm skivor, lägg i kallt vatten i 10 minuter, ta upp och torka på hushållspapper. Smörj en eldfast form. Lägg potatisen i lager med salt och nymalen vitpeppar emellan, klicka lite smör överst. Värm gräddmjölk (eller grädde) och häll över så att det knappt täcker. Grädda mitt i ugnen i 60-75 minuter tills potatisen är mjuk, grädden har sugits upp och ytan är gyllengul.
  2. Fylld paprika: Sätt ugnen på 200°. Koka riset enligt anvisning på paketet. Dela paprikan på längden och gröp ur kärnorna. Skala och hacka löken. Dela champinjonerna i mindre bitar. Fräs svamp och lök i smör. Blanda med riset. Fyll paprikorna med blandningen. Strö över ost. Gratinera i ugn i 20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept