Svamp- och kycklingragu med skinka och bulgur

Svamp- och kycklingragu med skinka och bulgur
Foto: TV4

Den här rätten påminner lite om en gammaldags lunchlåda. Den passar bra som lunch- eller kvällsrätt och går snabbt att laga.

12 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g bulgur
  • 0,5 silverlök
  • 2 msk olivolja
  • 8 dl buljong
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 skivor rökt skinka
  • 250 g karljohanssvamp
  • 1 dl grädde (valfri fetthalt)
  • salt och malen vitpeppar
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken och fräs den i olivolja, tillsätt bulgurvetet. Ta undan 2 dl buljong till sås och häll sedan på så mycket buljong över grynen att det täcker. Låt koka 20 minuter på svag värme. Spä med resten av buljongen efter hand.
  2. Rör ner lite smör i bulgurvetet. Ta undan 2 msk grädde till sås och tillsätt resten i bulgurblandningen, krydda med salt och peppar.
  3. Ansa och strimla svampen och fräs den i smör, krydda med salt och peppar. Strimla kycklingfiléerna, och fräs dem tillsammans med svampen, lägg över i en kastrull. Häll på resterande grädde och buljong, låt puttra en stund. Lägg upp tillsammans med bulgurvetet på fyra tallrikar. Strimla skinkan och strö över.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept