Svamp- och grönsaksbuljong

Från Nyhetsmorgon

För att få smak på en grönsaksbuljong behöver man torkad svamp, soja eller andra råvaror med mycket umami som ger en god och djup smak på buljongen. Man kan även använda alger som även det ger en fin smak.

21 oktober 2015
Visa mer
2 h
6

Du behöver

  • 1 dl torkad svamp
  • 200 g färsk svamp, tex ostronskivling eller shitaki
  • 1 kombualg
  • 4 salladslökar
  • 2 stjälselleri
  • 0,5 morot
  • 6 svartpepparkorn
  • 2 l vatten
  • salt

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt vatten och låt dra utan värme ca 1 timme.
  2. Koka upp och låt småkoka ca 1-3 timmar.
  3. Smaka av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept