Svamp med syrad grädde

Svamp med syrad grädde
Foto: TV4

Ofta förekommer svamp i rätter från Polen. Denna svampstuvning är klassiskt tillagad med syrad grädde, smetana. Du kan också använda crème fraiche i receptet. Bjud den till polskt syrat bröd eller som tillbehör till kött eller fågel.

18 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g färska champinjoner
  • 2 dl crème fraiche eller smetana
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 krm paprikapulver

Gör så här

  1. Skölj och skiva svampen. Skala och hacka löken och bryn den i smör. Strö över mjölet och spä med mjölk och lite av crème fraichen.
  2. Tillsätt svampen och låt den koka i stuvningen i 5 minuter. Smaksätt med salt, peppar och paprikapulver.
  3. Tillsätt resten av crème fraichen och värm rätten försiktigt. Den får inte koka, då kan den lätt skära sig.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept