Svalkande gazpacho

ca 10 m
4 - 6
Svalkande gazpacho
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Snabb gazpacho med tomat, gurka och paprika.

Soppan är lättast att göra med matberedare eller mixer eftersom grönsakerna ska finfördelas råa.

8 juli 2015
Visa mer
ca 10 m
4 - 6

Du behöver

  • 5 tomater
  • 1 gurka
  • 1 paprika
  • 0,5 gul eller röd lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 dl kallt vatten
  • 2 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 citron, pressad
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 msk honung
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • tabasco eller sambal oelek
  • ev 1 dl gurka, fint tärnad
  • ev 2 msk persilja, hackad
  • ev krutonger

Gör så här

  1. Skär grönsaker och lök i bitar. Lägg i en matberedare eller mixer. Tillsätt vatten, fond, olivolja, pressad citron, tomatpuré och honung. Kör tills allt är finfördelat. Smaka av med salt, peppar och tabasco eller sambal oelek.
  2. Servera soppan väl kyld, gärna med fint tärnad gurka, hackad persilja och krutonger.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept