Sushirulle med kyckling

Sushirulle med kyckling
Foto: TV4

Originalreceptet kallas futo maki med kyckling. För att göra sushirullar behöver du en japansk bastmatta och några speciella ingredienser. Du hittar dem på hyllan med asiatisk mat i välsorterade butiker.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g kycklingfilé
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 1 stor morot
  • 1 avokado
  • 4 nori-ark
  • Sushiris:
  • 5 dl sushiris
  • 8,5 dl vatten
  • 1 dl risvinäger
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 tsk salt

Till “klister”:

  • risvinäger

Till servering:

  • wasabi
  • japansk soja
  • inlagd ingefära

Gör så här

  1. Skölj sushi riset och koka det i 20 minuter under lock. Flytta över riset till en form. Blanda samman risvinäger, socker och salt. Droppa över riset och rör om. Lägg över en plastfilm
  2. Skär kycklingfiléerna i avlånga strimlor. Blanda samman soja och socker och lägg i strimlorna. Låt marinera i 10 minuter och koka sedan upp lite vatten i en kastrull. Lägg i kycklingstrimlorna och koka dem i 3 minuter. Skala moroten och skär den i strimlor. Dela avokadon och skär den i strimlor.
  3. Lägg ut bastmattan med den planan sidan upp. Lägg ett nori-ark med den matta sidan upp och lägg riset på i ett ca 1/2 cm tjockt lager. Spara ett utrymme på 4 cm höst upp. Lägg på kyckling, avokado och morot. Blöt den tomma biten av nori arket med lite risvinäger. Rulla ihop nerifrån med hjälp av bastmattan till en tät rulle. Rulla av mattan och upprepa med de tre återstående rullarna.
  4. Skär rullarna skivor strax innan servering. Servera med wasabi, ingefära och soja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept