Chisrashi sushi med sparris, misoemulsion och friterad jordärtskocka

60 m
4
Från Nyhetsmorgon

Riktig lyxig sushivariant! Sushiris toppat med bränd misomajonnäs, blancherad sparris, picklad schalottenlök, friterad jordärtskocka och ätbara blommor.

16 juni 2016
Visa mer
60 m
4

Du behöver

Sushi su

  • 2 dl risvinäger
  • 0,8 dl socker
  • 2 tsk salt
  • 1 bit citron
  • kombualg

Ris

  • 3 dl sushiris
  • 0,5 dl sushi su

Sparris, misoemulsion, friterad jordärtskocka

  • 8 sparrisar
  • 2 salladslökar
  • 2 msk shalottenlök
  • 1 dl jordärtskocka
  • olja till fritering
  • salt
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk misopasta
  • furikake
  • 1 noriark
  • ätliga blommor
  • 4 shisokrasse

Gör så här

  1. Sushi su
    Blanda samman alla ingredienser till sushi su.
  2. Ris
    Tvätta riset försiktigt i ca 10 minuter under rinnande kallt vatten. Koka gärna i en riskokare alt. i en kastrull med tätt lock i ca 20 minuter. Låt så i ångan ytterligare 10 minuter.
  3. Blanda riset i ett träkärl eller plastbunke och addera lite sushi su åt gången. Låt stå och dra i 5 minuter. Servera gärna riset ljummet.
  4. Sparris, misoemulsion, friterad jordärtskocka
    Skala och blanchera sparris. Finhacka salladslök och schalottenlök. Marinera schalottenlök i sushi su.
  5. Tvätta jordärtskockorna i kallt vatten och skär dem tunt på mandolin. Fritera i 170 grader tills de blir gyllenbruna. Salta.
  6. Smaksätt majonnäs med ca 1 msk misopasta till en misuemultion.
  7. Placera sushiriset i botten på fyra skålar. Lägg på ca 1 msk misoemulsion på riset och bränn av den med brännare.
  8. Dela sparrisen i två delar. Placera övriga ingredienser snyggt på riset och krydda med furikake. Garnera med 5x5 cm stora noriarksbitar, blommor och shisokrasse
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept