Sushibitar med lax

Sushibitar med lax
Foto: TV4

Sushibitar är små kuddar av ris med ett tunt lager wasabi och någon god fyllning ovanpå. Den här sorten har tunt skivad lax på toppen. Vill du inte använda rå lax kan du fuska och använda rökt.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 2 msk kokt sushiris
  • lite wasabi
  • 1 tunn laxskiva, 4x2 1/2 cm
  • 1 strimla sjögräsblad
  • 1 gräslöksstrå

Till servering:

  • inlagd ingefära
  • japansk soja
  • wasabi

Gör så här

  1. Forma sushiriset till en boll i handen.
  2. Stryk på en gnutta wasabi. Bättre att ta lite för lite än att överraska med för mycket smak mitt i en tugga. Lägg på laxen och tryck till lätt.
  3. Skär ut en strimla av sjögräset, 8 cm lång och 1/2 cm bred. Slå sjögräsbladet om "magen" på sushin, på längden. Klistra fast på undersidan med lite risvinäger. Dekorera med gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept