Fluffig chokladtårta med hallon, physalis och grädde

Fluffig chokladtårta med hallon, physalis och grädde
Foto: TV4

Fluffig chokladtårta med hallon, physalis och grädde

Av: Susanne Pettersson

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

3h

Gör gärna kakan en dag innan och låt den stå i frysen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dessertvin: Muskatel de setbal Portugal.

Ingredienser

  • 250 g smör, smält
  • 250 g strösocker
  • 250 g mörk choklad 70 %
  • 5 ägg
  • kakao
  • Hallon och physalis
  • vispgrädde

Gör så här

  1. Rör ihop socker och smör i en kastrull, så sockret löses up.
  2. Ha i chokladen, låt det svalna lite.
  3. Ha i äggulorna, rör ihop.
  4. Vispa äggvitorna hårt.
  5. När det svalnat, ha i de vispade äggvitorna.
  6. Dela smeten i två lika stora delar. Grädda en del smet i 170 grader, 35-40 minuter. Låt resten stå i kylen.
  7. Ta fram smeten ur kylen och lägg på när den gräddade kakan svalnat.
  8. Ställ in i frysen och låt den stå ett par timmar, gärna en dag.
  9. Tas ut en timme innan kakan ska serveras.
  10. Skikta kakao över kakan, lägg på några hallon och physalis. Klicka på lite grädde.