Ljummen knaperstekt bacon på spenatbädd

Ljummen knaperstekt bacon på spenatbädd
Foto: TV4

Ljummen knaperstekt bacon på spenatbädd

Av: Susanne Pettersson

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

Krispigt salt bacon ihop med mjuk getost och honung, mums!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Vit Fleur Du Cap, Sauvignon Blanc, South Africa.

Ingredienser

portioner
  • 2 förp bacon [140 g/förp]
  • 500 g babyspenat
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl getost

dressing

  • 1 msk Graveleijs senap
  • 1 msk honung
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk rapsolja
  • salt

Gör så här

  1. Stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Blanda ihop dressingen.
  3. Lägg upp spenat, getost, bacon och nötter på tallrikarna.
  4. Ringla dressingen över salladen.