Lax i ugn med quinoasallad och limeyoghurt

Lax i ugn med quinoasallad och limeyoghurt
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 2 dl quinoa
  • 1 pkt färsk bladspenat
  • 1 st purjolök
  • 3 st morötter
  • 1 ask sockerärter
  • 8 st strimlade soltorkade tomater
  • 1 st röd, gul eller orange paprika
  • 50 g grovhackade valnötter

Vinägrett

  • 5 msk olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 3 msk frysta provencalska örter (finns i frysdisken)
  • salt och peppar
  • 4 st laxfiléer

Limeyoghurt

  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • 1 st lime, saften och skalet
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Quinoa och vinägrett: Skölj quinoan väl i varmt vatten. Koka grynen i dubbla mängden vatten cirka 10 minuter.
  2. Blanda ingredienserna till vinägretten direkt i salladsskålen.
  3. Skär grönsakerna i olika former, förslagsvis purjolöken i ringar, morötterna i slantar och paprikan i strimlor och lägg ned dem i salladsskålen.
  4. Vänd ned bladspenaten och Quinoan. Smaka av!
  5. Lax: Pensla den tinade laxen med lite olja och krydda med salt och peppar.
  6. Häll upp sesamfrön på en tallrik och vänd fileerna i fröna.
  7. Ugnsbaka laxen på 175° i 12-15 min.
  8. Limeyoghurt: Blanda yoghurten med saften och skalet av 1 lime.
  9. Smaka av med salt och lite svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept