Räkcoctail

Räkcoctail
Foto: TV4

En förrätt med räkor som inte går av för hackor. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

12 november 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st körsbärstomater (250 g)
  • 2 st avokado
  • 2 dl rostade pinjenötter
  • 1 kruka färsk basilika
  • 200 g färska skalade räkor

Vinägrett

  • 5 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
  2. Dela körsbärstomaterna i halvor eller fjärdedelar.
  3. Tärna avokadon.
  4. Strimla basilikan (spara gärna lite till garnering).
  5. Vänd runt tomaterna, avokadon och basilikan i en skål.
  6. Lägg över tomat- och avokadoblandningen i fyra portionsskålar eller glas.
  7. Strö över nötterna.
  8. Skeda över vinägretten.
  9. Dekorera med några basilikablad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept