Lax- och räksymfoni

Lax- och räksymfoni
Foto: TV4

Lax- och räksymfoni

Av: Susanne - Uppsala

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

2h

En läcker skaldjurscheesecake på kavringsbotten som är täckt med lax- och räkröra. Garnera med löjrom.

Vintips
Santa Carolina Reserva Semillon (6666 69.-)

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig.

Ingredienser

portioner

Botten

  • 225 g kavring
  • 75 g smör, smält

Fyllning

  • 5 gelatinblad
  • 150 g rökt lax
  • 200 g skalade räkor
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl purjolök, finstrimlad
  • 0,5 dl dill, finhackad
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Garnering

  • löjrom
  • dill
  • citron

Gör så här

  1. Smula kavringen och blanda med smöret. Tryck ut i en form (ca. 24 cm i dia.) med löstagbar kant.
  2. Ställ svalt.
  3. Blötlägg gelatinblad.
  4. Strimla laxen fint och hacka räkorna grovt.
  5. Blanda créme fraiche, gräddfil, dill och purjolök.
  6. Lägg i lax och räkor och smaka av med salt och peppar.
  7. Krama ur gelatinbladen och smält på svag värme.
  8. Blanda i ett par skedar laxröra.
  9. Häll blandningen i laxröran och rör om väl.
  10. Klicka ut i formen, släta till och ställ kallt i 2 timmar.