Muffins med färska bär

Sött och gott till sommarfikat
Foto: Martin Brigdale

De här muffinsen, gjorda på klassisk sockerkakssmet, är lätta och luftiga och perfekta på sommaren när det finns färska bär. Eftersom smeten inte innehåller fett är hållbarheten ganska kort och det är bäst att äta upp dem med detsamma. 

Receptet ger 12 muffins.

16 april 2010
Visa mer

Du behöver

Muffins

  • 2 st ägg
  • 0,75 dl strösocker (60 g)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl (90 g)

Garnering

  • 1,8 dl vispgrädde
  • 250 g färska sommarbär efter smak: hallon, blåbär, jordgubbar, röda vinbär

Gör så här

  1. Muffins
    Sätt först ugnen på 180 grader.
  2. Ställ muffinsformar av papper i muffinsplåtens fördjupningar.
  3. Vispa ägg och socker i cirka 10 minuter till en tjock, vit smet.
  4. Tillsätt vaniljsockret.
  5. Sikta ner mjölet i en annan skål två gånger.
  6. Sikta sedan ner mjölet i äggblandningen och rör om.
  7. Fördela smeten i pappersformarna och grädda cirka 12 minuter tills muffinsen rest sig och är gyllenbruna. Kontrollera med en provsticka i mitten på muffinsen.
  8. Lägg över på galler att svalna.
  9. Garnering
    Vispa grädden och klicka den sedan över muffinsen.
  10. Toppa med bär och dofta över florsocker.
  11. Servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept