Chokomockamuffins

Chokomockamuffins
Foto: Martin Brigdale

Chokomockamuffins

Av: Susannah Blake

Från: Muffins - små pyntade cupcakes

14 ingredienser

De här smakrika, mörka chokladmuffinsen som är fyllda med chokladöverdragna kaffebönor och toppade med en kaffeglasyr är helt enkelt gudomliga. Med ett lager riven choklad på toppen ser de ut som minicappuccinor. Men ät inte för många om du inte vill vara vaken hela natten. /Susannah Blake

Receptet ger 12 muffins.

Ingredienser

Muffins

  • 100 g mörk choklad
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 1,75 dl strösocker [150 g]
  • 2 ägg
  • 2 msk kakao
  • 1,65 dl extra fint vetemjöl [100 g]
  • 2 tsk snabbkaffe, upplöst i 1 msk kokhett vatten
  • 40 g chokladöverdragna kaffebönor

Garnering

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 3,25 dl florsocker [200 g]
  • 2 tsk snabbkaffe, upplöst i 1 msk kokhett vatten
  • mörk choklad, riven
  • muffinsplåt
  • 12 pappersformar för muffins

Gör så här

Muffins

  1. Sätt först ugnen på 180 grader.
  2. Ställ muffinsformarna i plåtens fördjupningar.
  3. Smält chokladen i mikrougn eller i en ugnsfast form placerad över en kastrull med sjudande vatten.
  4. Ställ åt sidan att svalna.
  5. Vispa smör och socker i en skål till en ljus, fluffig smet.
  6. Tillsätt äggen, ett i taget.
  7. Rör ner den smälta chokladen och kakao.
  8. Häll i mjöl och rör om.
  9. Rör sist ner kaffe och kaffebönor.
  10. Skeda över smeten i pappersformar.
  11. Grädda cirka 20 minuter tills muffinsen rest sig. Kontrollera att de är färdiga med en provsticka.
  12. Lägg över på galler att svalna.

Glasyr

  1. Vispa ihop smör, florsocker och kaffe i en skål till en ljus, fluffig kräm.
  2. Fördela glasyren över muffinsen och strö över riven choklad.