Den långvariga marineringen (5-6 dagar) gör köttet extra mört, och den syrliga smaken på såsen är en fullträff. Servera tillsammans med brynta grönsaker, gelé, persiljestekta potatisar och inlagd gurka.
Gnid in köttet med senapspulvret. Skala och skiva löken tunt. Blanda svagdricka, vinäger, skivad lök, kryddpepparkorn, enbär och socker till marinaden. Lägg i köttet. Förvara svalt, ca 5-6 dagar. Vänd köttet varje dag.
Ta köttet ur marinaden och torka av det. Bryn smöret i en stekgryta på hög värme och bryn steken 3-4 minuter på varje sida. Sila marinaden och spä grytan med lika delar marinad och buljong. Låt steken sjuda under lock på mycket svag värme, 2-2 1/2 timme. Ta upp steken och låt den vila innan den skärs upp i tunna skivor.
Sås: Koka ihop skyn tills ca 3 dl återstår. Krydda med salt och peppar. Gör en redning i en annan kastrull. Smält smöret och ta av från värmen. Rör ner mjölet och spä med den varma buljongen, lite i taget. Tillsätt grädde.