Surkål med fläsklägg

Surkål med fläsklägg
Foto: TV4

En klassisk rätt i tysktalande länder. Surkål är inte bara fantastiskt gott utan också mycket nyttigt.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 burk surkål, ca 850 g
  • 1,6 kg rimmad fläsklägg - ev. också lättrökt

Till koket:

  • 8 korn vitpeppar
  • 8 korn kryddpeppar
  • 2 st lagerblad
  • några kvistar persilja
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk kumminfrö
  • 1 dm purjolök, skivad
  • 2 dl torrt vitt vin

Gör så här

  1. Läggen kan kokas hel eller sågad i skivor. Lägg den i en gryta, slå på vatten så det täcker och koka upp. Skumma ytan noga och tillsätt sedan alla ingredienser till koket utom vin och kummin. Koka sakta under lock tills köttet är mört, 1 1/2–2 timmar.
  2. Ta upp köttet, sila spadet. Lägg surkålen i grytan, slå på spad så att det knappt täcker och hetta upp. Tillsätt vin och kummin och koka sakta 15-20 minuter.
  3. Servera surkålen mycket het med läggen och ljus dijonsenap.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept