Surf ’n turf med hummer och chorizo

koket.se
Surf ’n turf med hummer och chorizo
Foto: TV4
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Surf ’n turf med hummer och chorizo

7 ingredienser

30 m

Surf 'n turf är en rätt där man blandar kött och skaldjur. I den här varianten serveras hummer, chorizo och majs på ett salladsblad.

Tips! Chorizon ska vara färsk, annars är den svår att lossa från skinnet. Det går utmärkt att använda fryst hummer i det här receptet. Se bara till att tina den långsamt.

Se Christian Hellberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 humrar, kokta
  • 200 g chorizo, färsk
  • 12 hjärtsalladsblad
  • 2 färska majskolvar, repade korn
  • 0,5 chilifrukt, tunt skivad
  • 1 salladslök, skivad
  • 5 dillkvistar, plockade vippor

Gör så här

  1. Ta ur humrarna och dela stjärten på längden och ta ur köttet
  2. Grilla hummerköttet snabbt på grillen så det blir varmt, max 1 minut.
  3. Grilla korven och majsen tills de får färg. Låt svalna
  4. Plocka ur innehållet ur korvskinnet och repa av kornen av majsen.
  5. Blanda ihop chorizo, hummer och majs och fördela på salladsblad. Garnera med salladslök, chili och dill