Surdegstoast med kikärtsröra, smörstekt svamp och lök

Surdegstoast med kikärtsröra, smörstekt svamp och lök
Foto: Sandra Mastio
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Surdegstoast med kikärtsröra, smörstekt svamp och lök

12 ingredienser

20 m

Matig och smarrig toast på höstens råvaror!

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor surdegsbröd, gärna dagsgammalt
  • olivolja, till brödet
  • 1 rödlök
  • 2 dl svamp, ansad
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 tsk fänkålsfrö, stötta
  • ca 400 g kokta kikärtor, avrunna [1 burk]
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 citron, zest från halva och 2 msk saft
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Rosta bröden hårt i ugn eller brödrost och ringla rejält med olivolja över.
  2. Bryn löken och svampen i en panna tills all vätska från svampen är borta, lägg då ner 2 msk smör, lite salt, peppar och stött fänkål. Låt allt brynas.
  3. Mixa kikärtor, vitlök, citronzest, citronsaft, salt och peppar till en grov röra och rör sedan ner olivoljan för hand.
  4. Bred bröden med generöst av kikärtsröran och toppa med lök- och svampsteket. Strö gärna lite färska örter och citronzest över.