Surdegspizza med kål och parmaskinka

1 h + 1 dygn
7 - 10 pizzor
Från Nyhetsmorgon

Vinnaren i Pizza-SM 2015! Surdegspizza med svartkål, spenat, parmaskinka och vitlök.

1 oktober 2015
Visa mer
1 h + 1 dygn
7 - 10 pizzor

Du behöver

Pizzadeg

  • 1,5 kg vetemjöl
  • 1 l vatten
  • 45 g oraffinerat havssalt
  • surdeg

Topping

  • mozzarella
  • parmesan
  • parmaskinka
  • vitlökschips
  • balsamico
  • olja, att steka i

Gör så här

  1. Blanda ihop samtliga ingredienser till degen. Låt degen jäsa i kylen, gärna ett dygn. Ta fram degen i rumstemperatur minst 30 minuter innan utbakning.
  2. Värm ugnen till 250 grader. Kavla ut degen till pizzor. Stek svartkål och spenat i lite olja. Skiva mozzarella och riv parmesan.
  3. Lägg på mozzarella, parmesan, svartkål och spenat på pizzabottnarna. Grädda i ca 9-11 minuter.
  4. Toppa de färdiggräddade pizzorna med parmaskinka, vitlökschips, balsamico och ytterligare lite riven parmesan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept