Suppli al telefono – friterade risbollar

koket.se
Suppli al telefono – friterade risbollar
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Suppli al telefono – friterade risbollar

9 ingredienser

30 m

Friterade bollar med risottoris och parmesan. För att göra dem extra härliga fylls de med mozzarella som smälter.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 5 dl risottoris
  • 5 ägg
  • 100 g buffelmozzarella
  • 100 g parmesanost
  • 25 g smör
  • 3 dl ströbröd
  • salt
  • peppar
  • ca 1 l frityrolja

Gör så här

  1. Koka riset och låt det svalna.
  2. Riv i parmesanost och smör. Rör runt så att ingredienserna blandas ordentligt. Knäck i 2 ägg i blandningen och rör om ytterligare.
  3. Skär små fina bitar av mozzarellan.
  4. Ta upp en bit ris och baka in en mozzarellabit i den samt rulla den till en boll.
  5. Vispa upp ägg i en skål och häll upp ströbröd i en djup tallrik.
  6. Doppa risbollarna i ägg sedan i ströbröd.
  7. Koka upp frityroljan i en djup kastrull, testa om den har rätt temperatur med hjälp av en liten bit bröd som ska kunna friteras gyllenbrun.
  8. Sänk ned risbollarna i oljan med en hålslev och fritera dem tills att de är gyllenbruna.
  9. Lyft upp bollarna och låt dem rinna av på hushållspapper. Servera som tilltugg till en god fördrink.