Suffléomelett

Suffléomelett
Foto: TV4

Enklare att laga än en vanlig sufflé. Men även denna måste serveras direkt kommen ur ugnen, annars sjunker den snabbt ihop.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 äggulor
  • 1,75 dl socker
  • 2 msk likör, t ex Grand Marnier
  • 6 äggvitor
  • strösocker
  • florsocker

Till servering:

  • färska bär eller sylt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Vispa äggulorna lätt med sockret och rör i likören. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i äggulesmeten.
  2. Smörj och sockra ett avlångt, ugnssäkert fat. Häll på smeten, släta till med en stekspade till form av en oval bulle.
  3. Strö på lite socker och grädda på andra falsen i ugnen i ca 15 minuter, håll ett öga på suffléomeletten så att den inte blir bränd på ytan. Pudra över florsocker och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept