Succékakor

koket.se
Succékakor
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Birgitta Rasmusson
Birgitta Rasmusson

Succékakor

12 ingredienser

1 h

Dubbla havreflarn med läcker smörkrämsfyllning.

Se Birgitta Rasmusson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner kakor

Kakor

  • 50 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 1 ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 0,5 vaniljstång

Gör så här

Kakor

  1. Värm ugnen till 200 grader (175 grader om varmluft). Smält smöret. Häll det smälta smöret över havregrynen.
  2. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  4. Tillsätt grynblandningen och mjöl/bakpulvret. Blanda ordentligt och låt stå i 5 minuter.
  5. Klä plåtarna med bakplåtspapper. Klicka ut smeten med en tesked.
  6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 5-6 minuter, tills kakorna blir gyllenbruna och lite mörka i kanterna.

Fyllning

  1. Dela vaniljstången, skrapa ur fröna.
  2. Lägg frön och stång i en kastrull. Sikta ner maizena i kastrullen. Vispa ner ägg, strösocker och vispgrädde i kastrullen.
  3. Sjud krämen ett par minuter och vispa hela tiden tills krämen blivit tjock.
  4. Ta bort kastrullen från värmen och klicka i smöret. Blanda om ordentligt så smöret smälter i krämen.
  5. När kräm och kakor svalnat: Klicka en klick av krämen på en kaka täck med en annan kaka som lock. Använd gärna sprits när du lägger krämen på kakorna.