Succékakor

1 h
12 kakor
Succékakor
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
1 h
12 kakor

Du behöver

Kakor

  • 50 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 1 ägg
  • 0,5 dl socker
  • 1 tsk maizena
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 0,5 vaniljstång

Gör så här

  1. Kakor
    Värm ugnen till 200 grader (175 grader om varmluft). Smält smöret. Häll det smälta smöret över havregrynen.
  2. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  4. Tillsätt grynblandningen och mjöl/bakpulvret. Blanda ordentligt och låt stå i 5 minuter.
  5. Klä plåtarna med bakplåtspapper. Klicka ut smeten med en tesked.
  6. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 5-6 minuter, tills kakorna blir gyllenbruna och lite mörka i kanterna.
  7. Fyllning
    Dela vaniljstången, skrapa ur fröna.
  8. Lägg frön och stång i en kastrull. Sikta ner maizena i kastrullen. Vispa ner ägg, strösocker och vispgrädde i kastrullen.
  9. Sjud krämen ett par minuter och vispa hela tiden tills krämen blivit tjock.
  10. Ta bort kastrullen från värmen och klicka i smöret. Blanda om ordentligt så smöret smälter i krämen.
  11. När kräm och kakor svalnat: Klicka en klick av krämen på en kaka täck med en annan kaka som lock. Använd gärna sprits när du lägger krämen på kakorna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept