Stuvade skärbönor med fläsk

Stuvade skärbönor med fläsk
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Stuvade skärbönor med fläsk

11 ingredienser

Skärbönor är en riktig sensommardelikatess. Allra godast är de i en stuvning.

Ingredienser

portioner
  • 600-700 g färska skärbönor
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 g rimmat fläsk (eller rökt fläsk)

Stuvning:

  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl silad kokspad
  • 1 dl mjölk (eller kaffegrädde)
  • persilja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Dra bort trådarna på bönorna och dela dem i bitar. Koka upp buljongen och lägg i bönorna. Låt dem sjuda tills de är nästan mjuka. Ta upp och låt rinna av.
  2. Fräs margarin och mjöl i en kastrull. Späd med silat kokspad och grädde. Krydda och koka i 5 minuter. Vänd ner bönorna och hetta upp.
  3. Stek fläsket och servera med stuvningen.