Stuvade skärbönor med fläsk

Stuvade skärbönor med fläsk
Foto: TV4

Skärbönor är en riktig sensommardelikatess. Allra godast är de i en stuvning.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600-700 g färska skärbönor
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 400 g rimmat eller rökt fläsk

Stuvning:

  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl silad kokspad
  • 1 dl mjölk eller kaffegrädde
  • persilja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Dra bort trådarna på bönorna och dela dem i bitar. Koka upp buljongen och lägg i bönorna. Låt dem sjuda tills de är nästan mjuka. Ta upp och låt rinna av.
  2. Fräs margarin och mjöl i en kastrull. Späd med silat kokspad och grädde. Krydda och koka i 5 minuter. Vänd ner bönorna och hetta upp.
  3. Stek fläsket och servera med stuvningen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept